Sladké poklady české a moravské kuchyněKnížky jsou jedním z nejoblíbenějších vánočních dárků. A u kuchařek to platí dvojnásob. Nejen, že jsou v posledních letech nádherně graficky zpracované a tak potěší i oči obdarovaného, ale navíc jsou i praktické. Beletrii po jednom přečtení často odložíme, ale dobrá kuchařka… Tu máme po ruce pořád. Vždy připravenou k použití. A díky receptům i k opětovnému dělání radosti. Říká se, že kdo rád vaří a má rád knihy, tak je dobrým člověkem. Vyberte si některou z kuchařek z našeho vánočního výběru a obdarujte dobré lidi ve svém okolí.

Dita P. Dětem

Dita P. DětemDitu P. není jistě potřeba představovat. Její první kuchařky byly obrovským hitem a tak je super, že na letošní vánoční trh dorazilo její třetí kuchařsko-knižní dítko. A shodou okolností v něm hrají hlavní roli děti – ano, jde o kuchařku určenou pro ty, kteří rádi vaří svým ratolestem. A chtějí jim vařit dobrá, zdravá jídla, po kterých se budou ti malí nezbedníci olizovat a dožadovat se přídavku. Nejde o žádné složité recepty. Ditu P. naopak zdobí jednoduchost, dostupnost surovin a hlavně láska k vaření.

Koupit kuchařku Dita P. Dětem

K dispozici jsou i starší kuchařky Dity P. Deník Dity P. – Kuchařka a Deník Dity P. – Kuchařka 2. Kdyby se vám chtělo zkompletovat celou sbírku této autorky :)

 

Sladké poklady české a moravské kuchyně – Roman Vaněk

Sladké poklady české a moravské kuchyněRoman Vaněk je z podobné kategorie jako Dita P. – ani jeho není potřeba blíže představovat. Autor kuchařských bestsellerů, šéf Pražského kulinářského institutu, neúnavný propagátor zdravých potravin a kvalitní domácí kuchyně. Té zůstal věrný i ve své nejnovější kuchařce „Sladké poklady české a moravské kuchyně“. Tato obsáhlá „sladká“ kniha doplňuje a vlastně i navazuje na Vaňkovu dnes již ikonickou kuchařku Poklady klasické české kuchyně. Knihu, která časem nalezla své místo přibližně ve dvou stovkách tisíc domácností naší země. Sladké poklady české a moravské kuchyně jsou výběrem téměř 190 receptů, které jsou detailně a přitom jednoduše zpracovány tak, aby podle nich dokázal bez problémů připravit báječné sladkosti i začátečník. A nebojte, jsou tam i vánoční ?

Koupit Sladké poklady české a moravské kuchyně

 

365 – Gastromapa Lukáše Hejlíka

365 - Gastromapa Lukáše HejlíkaRádi cestujete po České republice a objevujete místa s kvalitní gastronomií? Gastromapa Lukáše Hejlíka vám na každý den nabídne jedno skvělé místo,  kde se nejen skvěle najíte, ale které na vís i dýchne svoji osobitou atmosférou. Autor za více než 6 let, kdy se projektu věnuje, navštívil skoro půl druhého tisíce podniků, které osobně otestoval. Podniky jsou v knize rozděleny do 31 kapitol, jedna vás vezme s sebou na výlet po Česku, další vás zavede na přísnou snídani, na rychlý oběd, na jídlo z foodtrucku nebo za tím největším zážitkem! Ukáže vám i místa, kde byste rozhodně žádný skvělý podnik nečekali. Zkrátka a dobře, tuhle knížku potřebujete na cesty. Nebo spíš – tahle knížka vám ty cesty naplánuje!

Koupit knihu 365 – Gastromapa Lukáše Hejlíka

 

Taková normální kuchařka – Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka - Zdeněk PohlreichPod takový normální názvem se skrývá Taková normální kuchařka (nejen) televizní kuchařské hvězdy Zdeňka Pohlreicha. Za její vznikem stojí touha autora připravit kuchařku s jednoduchými recepty z finančně dostupných surovin, které se dají koupit v běžných obchodech. A s recepty, které jsou i rychle hotové – vždyť koho by bavilo stát doma hodiny u sporáku? Kniha je souborem jen hlavních jídel a variací omáček, které můžete různě kombinovat. Obsahuje i několik receptů, které ukážou, jak zužitkovat to, co se zrovna nespotřebovalo a co lze použít i další den. A také vám poradí, jaké suroviny mít doma skladem, aby paleta toho, co si doma můžete uvařit, byla co nejširší.

Koupit knihu Taková normální kuchařka Zdeňka Pohlreicha

 

Břicháč Tom & Lucie – tajemství naší kuchyně – Tomáš Kosačík

Břicháč Tom a Lucie - tajemství naší kuchyněMáte ve svém okolí fandu do zdravého životního stylu? Někoho, kdo se snaží schazovat kila, vyloučit ze své stravy mouku, cukr a chce jíst i žít s větším ohledem na své zdraví? Příběh břicháče Toma, který díky jednoduché úpravě stravy shodil x desítek kilogramů, zdá spousta čtenářů jeho předchozích knih. A nyní je tu i praktická kuchařka, kde najdete inspiraci na snadné recepty, jež můžete připravit z dostupných surovin doslova za pár minut. V kuchyni díky ní vytvoříte úžasně vypadající jídla, na která se stačí jen podívat a budou se vám sbíhat sliny. V této kuchařce najdete nejen zdravé recepty od snídaní až po večeře, ale i slavnostní menu, kterým potěšíte své návštěvy. Podle receptů snadno připravíte i vánoční cukroví, které můžete mlsat bez hříchů ?

Koupit knihu Břicháč Tom & Lucie – tajemství naší kuchyně 

 

Keto Reset Dieta – Zresetujte svůj metabolismus za 21 dní a spalujte tuky navždy – Mark Sisson Brad Kearns

Keto reset dietaKeto nebo nízkosacharidové stravování je jedním z velkých témat v oblasti zdravého životního stylu posledních měsíců a možná už i let. Jeho princip spočívá v „přeprogramování“ těla tak, aby energii pálilo z tuků a ne z cukrů – tak, jak to původně od přírody bylo v lidském těle nastaveno. Tato kniha, kde jsou nejen recepty, ale keto stravování je v ní i vědecky vysvětleno, vás za tři týdny provede prvotní „přeprogramovávací“ fází a ve formě receptů vám dá návod na chutné, rychlé a zdravé stravování. Dáte sbohem závislosti na sladkém, sacharidech a cukru. Své hormony, odpovědné za chuť k jídlu, dostanete do normálu a nebudete trpět pocity hladu. Děje se to velmi rychle a jde o naprosto fantastický objev. Je to jako objevit skrytou supersílu, která stabilizuje vaši energii, náladu a funkce mozku po celý den, protože máte k dispozici uloženou energii, kterou můžete pálit a to i když vynecháte nějaké jídlo.

Koupit knihu Keto Reset Dieta – Zresetujte svůj metabolismus za 21 dní a spalujte tuky navždy

 

Náš výběr vás neuspokojil a stále hledáte knižní tip pod stromeček? Projděte si kompletní nabídku knihkupectví Martinus!