Houbařská sezóna je v plném proudu a tak si pojďme uvařit něco s těmito plody lesa.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
400 g sterilovaných sójových bobů
100 g cibule
100 g pórku
100 g čerstvé papriky
30 g sušených čínských černých hub
2 ks řapíkatého celeru
50 g oleje
8 stroužků česneku
1 lžíce škrobu do 1 dl vína
4 lžíce sójové omáčky
sůl

Postup:
Houby namočíme do studené vody a po půl hodině scedíme a nakrájíme na kousky, stejně jako zeleninu.

V hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme postupně krájený česnek, cibuli, pórek, celer, papriku a houby. Po osmahnutí přidáme scezené boby, povaříme, ochutíme solí, vlijeme víno se škrobem a sójovou omáčku.

Krátce povaříme a podáváme s pečivem nebo rýží.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!