Zajímavá inovace na klasické téma kuřecích prsíček.

Ingredience:
2 prsní řízky
1 červená paprika
hrst čerstvých špenátových listů
rokety nebo natrhaných listů zeleného salátu
hrst naklíčené sóji nebo fazolek
2 jarní cibulky nakrájené i s natí na šikmé proužky

Na zálivku:
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky cukru
1 lžička soli
pepř

Postup:
Prsíčka povařte v lehce osolené vodě při mírném varu asi půl hodiny do měkka. Nechte je ve vývaru vychladnout a pak maso pomocí vidličky rozdělte na jednotlivá vlákna – nitky.

Papriku nakrájejte na co nejjemnější proužky. Větší zelené lístky natrhejte na menší kousky. Máte-li čerstvý špenát, poduste jej krátce v horké vodě, jen aby lístky zavadly. Pak je propláchněte co nejstudenější vodou, zůstanou krásně zelené a neztratí křupavost. Zcela čerstvý mladý špenát nemusíte dusit. Také naklíčená sója nebo fazolky zvýší křupavost salátu.

Suroviny na zálivku prošlehejte a vše spojte.