Ovesná kaše se skořicí, jablky a ořechy je výživná a zdravá snídaně, která tě zahřeje, zasytí na celé dopoledne a navíc skvěle chutná. Skořice podporuje metabolismus, ovesné vločky dodají vlákninu a jablka spolu s ořechy přidají chuť a důležité živiny.

Ingredience:
50 g jemných ovesných vloček
250 ml rýžového nebo mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
1 menší jablko, nastrouhané
0,5 lžičky mleté skořice
1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelné)
10 g vlašských ořechů, nasekaných
špetka soli

Postup:

Do menšího kastrůlku nasyp ovesné vločky a zalij je rostlinným mlékem. Přidej špetku soli a dej na střední plamen.

Jakmile začne směs jemně probublávat, přidej nastrouhané jablko a mletou skořici. Stále míchej a vař vše zhruba 8 až 10 minut, dokud kaše nezhoustne a vločky nezměknou.

Podle chuti můžeš dosladit medem nebo javorovým sirupem a dobře promíchat.

Hotovou kaši přelij do misky, ozdob nasekanými ořechy a můžeš přidat ještě plátky čerstvého jablka nebo špetku skořice navrch.

Podávej teplé, ideálně jako snídani nebo svačinu.