Tento recept na krémové kuře se špenátem je ideální zdravou verzí klasického krémového pokrmu. Místo těžkých omáček plných másla využívá smetanu ke šlehání v kombinaci s čerstvým špenátem a celozrnnými těstovinami. Skvěle zasytí a stále si zachová výživovou hodnotu i báječnou chuť.

Ingredience:
250 g kuřecího prsa (nakrájeného na nudličky)
1 lžíce olivového oleje
sůl dle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1 menší cibule (najemno nakrájená)
2 stroužky česneku (prolisované)
100 g čerstvého listového špenátu
200 ml smetany ke šlehání (nejlépe 30%)
150 g celozrnných těstovin (např. penne nebo fusilli)
1/2 lžičky muškátového oříšku
20 g strouhaného parmazánu (volitelné)

Postup:

Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a opékejte ze všech stran dozlatova, přibližně 5 až 7 minut. Poté maso přesuňte na talíř.

Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji na středním plameni asi 3 minuty, dokud nezměkne. Přidejte česnek a smažte další minutu.

Vmíchejte čerstvý špenát a nechte jej zavadnout – potrvá to asi 2 minuty. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte směs lehce probublat. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a případně dosolte a dopepřete.

Mezitím si v osolené vodě uvařte celozrnné těstoviny podle návodu. Po scezení je přidejte do pánve ke smetanové omáčce se špenátem. Promíchejte, vraťte do pánve kuřecí maso a vše nech chvíli prohřát.

Před podáváním ozdobte strouhaným parmazánem. Podávejte ihned.