Včera se letos poprvé otevřely brány Českého farmářského trhu v Praze-Klánovicích. Sobotní chladnější ráno provázelo jarní sluníčko, obloha byla jako vymetená a tak nebylo co řešit a vyrazil jsem. Do Klánovic to nemám daleko a poučen z ohlasů na trh v pražských Dejvicích jsem chtěl být na místě hned na začátku. Aby na mě taky zbylo :)

Tahle obava byla zbytečná. Ne, že bych na trhu byl sám – to ani zdaleka ne! Ale 15000 lidí, což je jedno z čísel odhadujících návštěvu v Dejvicích, do Klánovic nedorazilo. Což je jednak dáno umístěním (přeci jen je doprava do Klánovic z Prahy trochu komplikovanější než na “Kuláťák”) a jednak mi to vůbec nevadilo – davy lidí na trhu nemusím :)

Český farmářský trh v Klánovicích

Na trhu bylo zhruba 15-20 stánků se sortimentem, který by tam návštěvník farmářského trhu očekával. Tedy vejce, zelenina, ovoce, maso, pečivo, sýry, sazeničky… Nepostrádal jsem žádný druh zboží.

Český farmářský trh v Klánovicích

A co jsem koupil? Je velikonoční víkend, takže v první řadě jsem šel po vajíčkách. A mám ;) Utrácel jsem také za med, kozí i “normálnější” tvrdý sýr, uzeniny (mimochodem sekaná od Novotného z Brandýsa nejen dobře vypadá, ale i chutná), brambory, cibuli a báječný tvarohový koláč.

Český farmářský trh v Klánovicích

České farmářské trhy, které organizačně zaštiťuje Hanka Michopulu (můžete znát z Lidových novin, kde píše o vaření a jídle), se konají každou sobotu až do listopadu od osmi do cca dvanácti hodin. Takže máte spoustu příležitostí na to, abyste se na trh vypravili. A určitě se vám tam bude líbit! Já se tam za týden vypravním znova.