Váš portál do světa gastronomie

Jednoduchá tapenáda jako rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy

TapenádaZnáte to. Zazvoní zvonek a neočekávaná návštěva se vám hrne do dveří. Co teď s nimi, když nemáte nic přichystáno? Zkuste jednoduchou tapenádu z černých oliv. Prostě rychlovka pro ty “nejhorší” chvíle.

Tapenáda má svůj původ v Provensálsku. Jejím základem jsou černé olivy. Často se dochucuje například česnekem, ančovičkami nebo kaparami, ale to jednak závisí na vašich chutích, tak i na regionu pokud si ji užíváte přímo ve Francii.

TapenádaIngredience:
1 plechovka vypeckovaných černých oliv
olivový olej
sůl

Postup:
Olivy slejeme a rozmixujeme v mixéru. Přikápneme trochu olivového oleje a dosolíme. Promícháme a je hotovo.

Podáváme třeba s opečeným topinkami z toustového chleba.

1 komentář

  1. Petrus

    Jednoduché a úžasné. Tip na další rychlovku: bíle pečivo (bageta, rohlík, toast) – klidně i staršího data. Přepůlíme a vydatně (ale opravdu vydatně) prolijeme kvalitním olivovým olejem (třeba jeden z těch, co prodává Olivový klub). Do trouby zapéct. nahoru potom třeba nadrobno nakrájené rajče se špetkou bazalky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑