Vepřová kýta na papriceVepřová kýta na paprice je taková klasika pro chladnější dny. Zahřeje, zasytí a pohladí po bříšku ;)

brand-468x60-1493717091.jpg

Vepřová kýta na papriceIngredience:
1,25 kg vepřové kýty
1 hovězí bujón
hladká mouka
1 najemno nakrájená cibule
sůl
pepř
sladká paprika
rajský protlak
libeček
bobkový list
smetana

Vepřová kýta na papricePostup:
Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi, až se šťáva vypeče. Pak sundáme z ohně a přendáme do kastrolu, kde maso zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Dáme zpět na oheň a dusíme. Přidáme bobkový list a v dlani rozmělněný libeček. Pokračujeme v dušení, dokud maso není měkké.

Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli zpěníme, zahustíme hladkou moukou a přidáme lžičku rajského protlaku. Sundáme z ohně a přidáme sladkou papriku. Vrátíme na oheň a promícháme.

Až je maso měkké, vypneme hrnec. Do vychladlého hrnce s masem přidáme jíšku, kterou pořádně rozmícháme dříve, než hrnec dáme zpátky na oheň. Po chvíli přidáme 1 bujón. Převaříme a zahustíme smetanou.

Obyvkle podáváme s rýží, ale samozřejmě, že lze podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!