Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Vepřová kýta na paprice

25.10.2011 · Žádný komentář · Moje recepty

Vepřová kýta na papriceVepřová kýta na paprice je taková klasika pro chladnější dny. Zahřeje, zasytí a pohladí po bříšku ;)

Vepřová kýta na papriceIngredience:
1,25 kg vepřové kýty
1 hovězí bujón
hladká mouka
1 najemno nakrájená cibule
sůl
pepř
sladká paprika
rajský protlak
libeček
bobkový list
smetana

Vepřová kýta na papricePostup:
Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi, až se šťáva vypeče. Pak sundáme z ohně a přendáme do kastrolu, kde maso zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Dáme zpět na oheň a dusíme. Přidáme bobkový list a v dlani rozmělněný libeček. Pokračujeme v dušení, dokud maso není měkké.

Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli zpěníme, zahustíme hladkou moukou a přidáme lžičku rajského protlaku. Sundáme z ohně a přidáme sladkou papriku. Vrátíme na oheň a promícháme.

Až je maso měkké, vypneme hrnec. Do vychladlého hrnce s masem přidáme jíšku, kterou pořádně rozmícháme dříve, než hrnec dáme zpátky na oheň. Po chvíli přidáme 1 bujón. Převaříme a zahustíme smetanou.

Obyvkle podáváme s rýží, ale samozřejmě, že lze podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist