Po Vánocích si jistě spousta lidí dala předsevzetí, že shodí nabraná kila. Ale jak to udělat, když to sladké je tak dobré? Nemusíte se ho zříkat – stačí si dát něco lehčího. Jako je například náš dnešní broskvový koláč.

Ingredience:
osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví)
šálek malin (mohou být i mražené)
půl šálku másla nebo margarínu
šálek mouky
jeden a půl šálku cukru
dvě lžíce prášku do pečiva
čtvrt lžíce soli
šálek mléka
lžička skořice
čtvrt lžičky muškátového oříšku
šlehačka

Postup:
Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte).

V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte máslo a vlijte do kulaté koláčové formy o průměru dvacet až třicet centimetrů.

V malé míse smíchejte mouku, šálek cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko a (pokud používáte konzervované broskve) půl šálku šťávy.

Hladkou směs vlijte do dortové formy a navrch vyskládejte skoro všechny maliny. Pak rozmístěte broskve a koláč pocukrujte a posypejte skořicí a muškátovým oříškem.

Pečte 45 minut (nebo dokud těsto nezezlátne). Moučník podávejte ozdobený trochou šlehačky a zbylými malinami.