Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Smažené rizotové koule

08.03.2012 · Žádný komentář · Moje recepty

Smažené rizoto? Co je toto za novoty? Neznáte? Však se naučte a poznejte, jak výborné může být!

Ingredience:
150 g proprané rýže arborio (na rizoto)
75 g sýra mozzarella
4 dl horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 dl suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
1 jemně pokrájená středně velká cibule
1 nasekaný stroužek česneku
1/2 na kostičky pokrájené červené papriky
olej na smažení
čerstvé snítky bazalky na ozdobení

Postup:
V pánvi na smažení rozehřejte olej a 3-4 minuty smažte cibuli a česnek. Přidejte papriku, rýži arborio a oregano. Za neustálého míchání smažte 2-3 minuty, aby se rýže pokryla olejem

Smíchejte vývar s vínem a postupně směs přidávejte do pánve. Vždy počkejte s novou dávkou, než se předchozí vsákne. Jakmile se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká, což by mělo trvat dohromady asi 15 minut, sejměte pánev z plamene a nechte směs trochu vychladnout

Sýr rozkrájejte na 12 dílů

Vezměte vždy jednu lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujte kouli, takže budete mít nakonec 12 koulí

Rozpalte olej na pánvi a koule postupně po třech opékejte ze všech stran do zlatova. Vyjímejte koule děrovanou lžící a pokládejte je na papírové ubrousky

Podávejte je horké, ozdobené čerstvými snítkami bazalky.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist