Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace, baru a lounge CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague pozval svého dřívějšího mentora a drahého přítele Vito Mollicu, šéfkuchaře restaurace Il Palagio v hotelu Four Seasons ve Florencii, aby společně s ním vytvořil speciální třídenní kulinářský zážitek. Příznivci restaurace CottoCrudo budou mít příležitost užít si výjimečný a neopakovatelný výběr jídel připravených pro tuto speciální příležitost. Toto rodinné shledání započne večerem 6. listopadu a potrvá do večera 8. listopadu 2013.

Vito Mollica

Vito Mollica

Vito Mollica zahájil svou kariéru ve Four Seasons v roce 1996 a získával cenné zkušenosti v hotelové restauraci v Miláně a později v Praze. Vito vedl restauraci pražského hotelu Four Seasons od jejího otevření v roce 2001 do roku 2007, kdy se přesunul do své současné destinace ve Four Seasons ve Florencii. Michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař přicestuje zpět do Prahy, aby znovu oživil speciality vytvořené před lety ve spolupráci s Richardem Fuchsem, jehož zkušenosti z restaurací v hotelech Four Seasons jsou také rozsáhlé. Richard začínal v roce 2000 v Praze a dále sbíral zkušenosti v restauracích Four Seasons například v Alexandrii, Sharm El Sheikh, Paříži, Ženevě, Káhiře, Budapešti a Buenos Aires.

Toto talentované duo připravilo pro návštěvníky CottoCrudo speciální menu, které bude představeno večeří 6. listopadu a bude k dispozici do večera 8. listopadu. Menu se bude skládat z nejpopulárnějších pokrmů z dob, kdy Vito a Richard společně působili v restauraci hotelu Four Seasons Prague a bude také zahrnovat řadu novinek vytvořených Vitem Mollicou. Návštěvníci se mohou těšit například na Pečené šumavské jehněčí s restovanými artyčoky a krustou z máty a oliv, Tartar z piedmontského hovězího se žloutkovým dresinkem a bílými lanýži nebo Cavatelli cacio a pepe s marinovanými krevetami a baby kalamáry.

Richard Fuchs

Richard Fuchs

Vito Mollica k této speciální akci říká: „Je mi ctí a potěšením navštívit pražskou restauraci a opět vařit společně s Richardem a jeho týmem. Ve zlatém městě jsem společně se svou rodinou strávil skvělé roky. Také budu mít příležitost poděkovat všem, kteří mě navštívili ve Florencii.“ a Richard Fuchs dodává: „Bude zábava zavzpomínat s Vitem na naše společné staré časy a oživit pokrmy, které jsme tehdy vařili. A určitě bude skvělé být společně s ním opět v kuchyni!“

Oba, Vito i Richard, si osvojili stejný přístup k vaření, který zahrnuje jednak suroviny té nejvyšší kvality a vřelý a osobní přístup k hostům. Vito říká: „Hodnota každého jídla spočívá v kvalitě surovin. Pokud byly vypěstovány s péčí, projeví se to v jejich chuti.“ a Richard dodává: „Vždy pro mě bylo důležité dávat hostům to nejlepší. Když je kvalita inspiruje o jídle mluvit, vytváří to přátelštější a otevřenější prostředí pro všechny.“

Během těchto tří dnů budou moci návštěvníci restaurace CottoCrudo ochutnat osvěžující italské speciality připravené dvěma předními šéfkuchaři a přidané k ostatním lahodným italským a středomořským pokrmům CottoCruda. Tento nezapomenutelný degustační zážitek by neměl nikomu uniknout!

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně připravované šéfkuchařem Richardem Fuchsem a jeho týmem.

 

www.cottocrudo.cz
Facebook: www.facebook.com/cottocrudo

Zdroj: Tisková zpráva