Je pro vás pórek takovým outsiderem mezi tou vší suprovou zeleninou? Styďte se! I pórek je totiž boží! Například v této úpravě. Vsadím se, že se vám budou sbíhat sliny v ústech na zapečený pórek, rajčata a kedlubny pod skvělou křupavou sýrovou kůrkou.

Ingredience:
4 středně velké pórky
3 středně velká rajčata
1 menší kedlubna
1 svazek naťě do polévky
125 g mozzarelly
sůl
pepř
125 g smetany
1/8 l mléka
100 g strouhaného parmazánu
1,5 lžíce másla

Postup:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Rajčata nabodneme a přelijeme vroucí vodou, sloupneme jim slupku a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Nať do polévky očistíme, opereme ji a drobně nasekáme. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme ji na kostky.

Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a ve střídavých vrstvách do ní naskládáme pórek, rajčata a kedlubny. Na to pak rovnoměrně nasypeme polévkovou nať a dobře osolíme a opepříme.

Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na zeleninu. Na podklad připravený k zapékání nasypeme nejprve tvrdý sýr a potom kostičky mozzarelly. Máslo nakrájíme na malé kousky a rozmístíme na podklad.

Pokrm připravený k zapékání dáme do studené trouby a pečeme ho (plyn 2-3; teplota 160°C) asi 40 minut, až se sýr roztaví a je dozlatova.