jahodyPozor, kontrolní otázka. Kdo z vás miluje jahody? Přesně to jsem tušil. Tak teď můžete všichni sundat ruce dolů a podívat se na to, jak si připravit jahodové řezy.

Ingredience:
400 g hladké mouky
100 g škrobu
1 prášek do pečiva
250 g měkkého másla
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 vajec
špetka soli
75 ml mléka

Náplň:
400 g nízkotučného tvarohu
150 g cukru
4 listy bílé želatiny
200 g smetany
1 kg jahod
3 lžíce jahodové marmelády

Jahody

Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. dobře promícháme mouku, škrob a prášek do pečiva. Máslo, cukr a vanilkový cukr rozšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce, sůl, směs mouky a mléko.
Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj těsto. Budeme péci 20 minut. Koláč vyklopíme na koláčovou mřížku, papír z něj sejmeme a koláč necháme vychladnout.

Tvaroh rozmícháme se 100 gr. cukru. Želatinu za studena změkčíme, vymačkáme ji, ohřejeme a necháme rozpustit. Přidáváme ji k tvarohu po lžících. Smetanu ušleháme do tuha se zbylým cukrem. Jednu polovinu smícháme s tvarohem a druhou polovinu si dáme do stříkacího kornoutu na zdobení.

Tvarohovou směs naneseme na vychladlý koláč. Jahody omyjeme, necháme je odkapat, rozpůlíme je a položíme na povrch koláče. Za stálého míchání ohřejeme marmeládu a naneseme ji štětcem na jahody. Pak koláč nakrájíme na 20 kusů a každý ozdobíme šlehačkou.