Broskvičky… jeden z nejlahodnějších druhů ovoce… A s jahodami a ořiškovým krémem? To teprve musí být dobrota.

Ingredience:
4 půlky kompotových broskví
20 piškotů
čerstvé nebo kompotové jahody
víno

Na krém:
1/2 balíčku vanilkového cukru
1 sklenička smetany
1/2 balíčku vanilkového pudinku
1/2 skleničky mletých ořechů
1 sklenička mléka
krupicový cukr

Postup:
Piškoty rozložíme do čtyř misek, pokapeme je nálevem z kompotu nebo vínem, poklademe oloupanými půlkami broskví, vše přelijeme oříškovým krémem a vychladíme.

Větší díl jahod rozmixujeme, dle chuti přisladíme, nalijeme na oříškový krém a ozdobíme jahodami. Hned podáváme.

Příprava oříškového krému:
Pudinkový prášek rozmícháme ve smetaně, nalijeme do horkého mléka, přidáme cukr a mletá ořechová jádra, za stálého míchání uvedeme do varu, 2 minuty povaříme. Ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání vychladíme.