Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Meruňkové želé se skořicovou šlehačkou

07.08.2014 · Žádný komentář · Recepty

Meruňkové želé je ovocný lehký dezert bez přídavku bílého cukru.

Ingredience:
100 g sušených meruněk (nejlépe nesířených)
1,5 dl pomerančové šťávy
1 lžíce želatiny v prášku
1,5 + 1 dl vody
2 lžíce nízkotučného tvarohu
cca 75g nízkotučného bílého jogurtu
1/2 lžičky skořice
1 lžička třtinového cukru (nebo medu)

Postup:
Nejprve si připravíme skořicovou „šlehačku“. Jogurt, tvaroh, třtinový cukr (lze vynechat) a skořici ušleháme šlehačem dokrémova a dáme chladit. Pokud byste si ji chtěli ještě zjemnit, můžete vmíchat ušlehaný bílek.

Sušené meruňky opereme, pokrájíme a spolu s pomerančovou šťávou dusíme na mírném ohni, je-li potřeba, trochu podlijeme vodou. Dáme pozor, abychom meruňky nepřipálili. Dusíme asi 20 minut.

Mezitím si v mikrovlnce zahřejeme 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit želatinu.

Rozvařené meruňky se šťávou necháme trochu vychladnout a rozmixujeme, pak přilijeme teplou rozpuštěnou želatinu a ještě 1 dl vody. Dobře vše promícháme, směs nalijeme do 2 malých pudinkových forem (kompotových misek) a dáme vychladit, dokud neutuhne.

Želé dostaneme z forem, když je na chvíli postavíme do horké vody. Pak je vyklopíme na talířek, přidáme skořicovou „šlehačku“ a ozdobíme plátkem pomeranče.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist