Hvězdičky se sněhovou čepicíVypadá to, že letošní vánoce nám mnoho sněhu nepřinesou. Ale to nevadí! Jsme šikovní a tak si sníh vyrobíme aspoň v kuchyni! Tyhle hvězdičky se sněhovou čepicí navodí tu pravou vánoční atmosféru celkem spolehlivě a ještě se po nich budete olizovat :)

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
Na těsto:
3 bílky
250 g prosátého moučkového cukru
0,5 lžičky Aroma mandlového Dr.Oetker
300 g mletých mandlí
25 g prosátého kakaa

Na ozdobu:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
formičku ve tvaru hvězdičky (průměr cca 5 cm)

Hvězdičky se sněhovou čepicí

Postup:

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 PL sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu.

Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba pečení: asi 15 minut

Hvězdičky necháme vychladnout.

Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.

TIPY:
20 g moučkového cukru můžeme nahradit 1 balíčkem Skořicového cukru Dr.Oetker.
V dobře uzavřené nádobě můžeme hvězdičky uchovávat 2 týdny.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!