Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Hvězdičky se sněhovou čepicí

20.12.2014 · Žádný komentář · Recepty

Hvězdičky se sněhovou čepicíVypadá to, že letošní vánoce nám mnoho sněhu nepřinesou. Ale to nevadí! Jsme šikovní a tak si sníh vyrobíme aspoň v kuchyni! Tyhle hvězdičky se sněhovou čepicí navodí tu pravou vánoční atmosféru celkem spolehlivě a ještě se po nich budete olizovat :)

Ingredience:
Na těsto:
3 bílky
250 g prosátého moučkového cukru
0,5 lžičky Aroma mandlového Dr.Oetker
300 g mletých mandlí
25 g prosátého kakaa

Na ozdobu:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
formičku ve tvaru hvězdičky (průměr cca 5 cm)

Hvězdičky se sněhovou čepicí

Postup:

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 PL sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu.

Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba pečení: asi 15 minut

Hvězdičky necháme vychladnout.

Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.

TIPY:
20 g moučkového cukru můžeme nahradit 1 balíčkem Skořicového cukru Dr.Oetker.
V dobře uzavřené nádobě můžeme hvězdičky uchovávat 2 týdny.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist