Květinová kuchařkaObjevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.

Květinová kuchařkaKniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.

O autorce

Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí.  Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vaření, jídlo a gastronomie ve všech podobách je její velkou vášní a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily. Během minulého roku uspořádala zimní přednášky o jedlých květech a několik seminářů v přírodě. Zájem, který tyto akce vyvolaly, ji velmi překvapil.

Založila blog kytkykjidlu.blogspot.cz a webové stránky www.kytkykjidlu.cz. Provozuje též kabinet kulinárního koučinku: www.kulinarnikoucink.cz.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!