švýcarské brambory a remoskaVyrazili jste včera na koledu? A co jste si kromě náladičky přinesli? Pokud se u vás aspoň trochu dodržují tradice, tak jistě plný košík natrvdo uvařených vajec. Co s nimi, zeptal by se Neruda? A možná jste se zeptali i va sami doma, když jste svoji koledu vyložili na stůl. Vyzkoušejte jeden ze zajímavých receptů, který si pro letošní Velikonoce připravila tradiční česká REMOSKA®. A pokud Remosku doma ještě nemáte, je nejvyšší čas o ní popřemýšlet.

Elektrická pečící mísa REMOSKA® je česká stálice, která dominuje našim kuchyním déle než půl století. Svůj úspěch staví na jedinečné a osvědčené konstrukci. Je velice univerzální a hodí se k mnoha nejrůznějším kuchyňským úpravám. Umožňuje vařit, péct, zapékat, smažit, dusit i rozmrazovat. Klasické pojetí věrné původním modelům doplňují ty nejmodernější technologie.

Nepřilnavá povrchová úprava Teflon®DuPont umožňuje připravovat pokrmy jen s minimálním množstvím tuku. V Remosce tak dokážete uvařit zcela v souladu s moderními výživovými požadavky. Díky šetrné tepelné úpravě dochází u použitých surovin k minimálním ztrátám vitamínů a živin. REMOSKA® ve srovnání s běžnými kuchyňskými elektrospotřebiči vyniká svou hospodárností. Ocení jí tedy i vaše peněženka. Vybrat si můžete ze dvou velikostí a dvou nepřilnavých povrchových úprav Teflon®Classic a Teflon®Select. Milovníci barev ocení výběr Remosky ze čtyř módních odstínů: Sparklink Black, Lavender Blue, Hot Chilli nebo Champagne Gold.

REMOSKA® se výborně hodí k přípravě tradičních pokrmů, ale vyzkoušet si můžete také zajímavé recepty, které vám například pomohou se zbavit vykoledovaných vajec.

Ingredience:
3/4 kg vařených brambor
2 lžíce másla
3 vejce natvrdo
100 g strouhaného sýra
2 syrová vejce
1/2 l mléka nebo smetany

švýcarské brambory a remoska

Postup:
Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Do polovinou másla vymaštěné remoskové mísy naklademe vrstvu brambor, kterou posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Přidáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce
a sůl. Brambory s vejci pečeme asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova. Doporučujeme podávat se salátem.