Velikonoční beránekK Velikonocům patří i něco sladkého. Tradičním velikonočním moučníkem je velikonoční beránek. Podívejme se společně, jak ho připravuje Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel Food Story. Tento beránek je navíc bezlaktózový. To mu ale nic neubírá na jeho lahodnosti ;)

Ingredience:
280 g polohrubé mouky
Hrst nasekaných oříšků
1/8 oříškové náhražky mléka Rude Health
280 g moučkového cukru
6 vajec
Citronová šťáva
Tuk na vymazání formy
Hrubá mouka na vysypání formy

Velikonoční beránek

Postup:
Připravíme si formu na beránka, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny a ochutíme citrónovou šťávou. Do vzniklé směsi postupně přidáváme oříškové mléko a mouku. Vše neustále mícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Přidáme nasekané oříšky a promícháme. Těsto vlijeme do formy na beránka. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi na 180 °C 50 minut. Pokud si nejsme jistí, jestli je beránek hotový, zapíchneme doprostřed těsta špejli. Pokud se těsto na špejli nelepí, beránek je hotov.

Po vychladnutí beránka vyklopíme a ozdobíme podle fantazie.

rude healthTip: Organický oříškový nápoj Rude Health
Lahodný nápoj z pražených lískových oříšků. Jeho hedvábná textura pochází z malého množství rýže, která splynula s horskou pramenitou vodou. Lískové ořechy v kapalné formě jsou ideální náhražkou ochuceného mléka. Vychutnat si ho lze jen tak, nebo přidáním do všelijakých receptů.
Zakoupíte ve Food Story za 159 Kč


O Food Story:
Jsme česká firma, za vším, co nabízíme, jsou vždy konkrétní lidé, které osobně známe – sýrař, řezník, včelař, vinař, rybář, bylinkář… Nebudete tedy jíst a pít anonymní věci, ale dobré potraviny s jasným rodokmenem.

Určitě se podívejte i na další “potraviny s příběhem“, které vás zaručeně nadchnou. Prohlédnout si je můžete na stránkách internetového obchodu  www.foodstory.cz nebo zajděte do některé ze tří prodejen Food Story v Praze.

Food Story Dlouhá
Dlouhá 14
Praha 1 – Staré Město
Po – So 8:00 – 21:00
Ne 9:00 – 21:00

Food Story Ruzyně
Drnovská 36
Praha 6 – Ruzyně
Po – Ne 10:00 – 20:00

Food Story Kunratice
K Libuši 129/2
Praha 4 – Kunratice
Po – Ne 8:00 – 20:00