Jehněčí s hořčicovou omáčkou a pečenými bramboramiI na velikonoční stůl patří samozřejmě sezónní suroviny. A nejen bylinky, jako třeba do nádivky, ale i mladé maso. Kachní, kuřecí nebo třeba jehněčí. A právě to poslední jmenované mám se svátky jara spojené nejvíc. Jak jehněčí maso připravuje na Velikonoce Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel Food Story, si můžete přečíst (a samozřejmě následně i připravit) v následujícím receptu.

Ingredience:
4 steaky z jehněčího hřbetu
Tymián
Šalvěj
Česnek
Olivový olej
Máslo
Sůl a pepř
Kysaná smetana
Hořčice

Jehněčí s hořčicovou omáčkou a pečenými bramborami

Postup:
Jehněčí maso omyjeme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk. Z obou stran kotletky osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnek s bylinkami. Kotletky necháme marinovat buď přes noc, nebo alespoň 3 hodiny v lednici.

Mezitím si připravíme brambory. Menší brambory ve slupce pořádně omyjeme a rozpůlíme. Vložíme do pekáče, kde je osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečeme, dokud nám brambory nezměknou.

Po vyjmutí z lednice necháme maso chvíli v pokojové teplotě a poté vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme z každé strany tak, aby uvnitř maso zůstalo růžové. Vyndáme maso z pánve a necháme ho odpočinout. Do výpeku přidáme zakysanou smetanu a lžičku hořčice. Mícháme, dokud nám nevznikne požadovaná omáčka.

Horčice NovodvorskáTip: Hořčice Novodvorská
Teprve až po rozdrcení či semletí a promíchání s vodou se uvolní ostré aroma a řízná chuť hořčičného semínka. Hořčice obsahující také moravské bílé víno, med, sůl a koření dodá pokrmům ten správný říz. Doporučuje se podávat jak za studena, tak i za tepla.
Zakoupíte ve Food Story za 139 Kč.


O Food Story:
Jsme česká firma, za vším, co nabízíme, jsou vždy konkrétní lidé, které osobně známe – sýrař, řezník, včelař, vinař, rybář, bylinkář… Nebudete tedy jíst a pít anonymní věci, ale dobré potraviny s jasným rodokmenem.

Určitě se podívejte i na další “potraviny s příběhem“, které vás zaručeně nadchnou. Prohlédnout si je můžete na stránkách internetového obchodu  www.foodstory.cz nebo zajděte do některé ze tří prodejen Food Story v Praze.

Food Story Dlouhá
Dlouhá 14
Praha 1 – Staré Město
Po – So 8:00 – 21:00
Ne 9:00 – 21:00

Food Story Ruzyně
Drnovská 36
Praha 6 – Ruzyně
Po – Ne 10:00 – 20:00

Food Story Kunratice
K Libuši 129/2
Praha 4 – Kunratice
Po – Ne 8:00 – 20:00