I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie!

Ingredience:
140g čokolády, hořké nebo mléčné (podle chuti)
140ml smetany ke šlehání
5 lžic likéru Baileys nebo podobného smetanového likéru
250g mascarpone
čokoládové hobliny na ozdobu

Postup:
Čokoládu nalámejte do misky, vložte do mikrovlnky a nechte ji úplně rozpustit. Když zapnete mikrovlnnou troubu na nejvyšší výkon, trvá to asi dvě minuty. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.