listové těsto Slané záviny, štrůdly, šneci se šunkou a sýrem. To vše a mnoho dalšího jsou pokrmy, které lze připravit pomocí listového těsta – oblíbené suroviny s velmi snadnou přípravou.

Pro návštěvy se hodí pohoštění v podobě malých slaných taštiček, ke kávě potom sladký mučník. Na snídani, nebo i na večeři můžete připravit slaný závin s nivou. Je dobré mít vždy po ruce listové těsto, ze kterého připravíte mnoho různých lahůdek.

Listové těsto, nebo chcete-li lístkové těsto, je pojmenováno podle šupin, které se po upečení objevují v tenkých vrstvách. Obliba listového těsta vychází z jeho příznivé ceny a jednoduchého způsobu skladování. Můžete jej totiž mít v mrazáku, kde vydrží dlouhou dobu. Listové těsto je ideální k přípravě sladkých i slaných závinů a dalšího pečiva.

listové těsto

Listové těsto Brick neobsahuje žádné chemické konzervační látky, umělá ochucovadla a barviva a ani průmyslově ztužené tuky.

Ingredience:
1 balení listového těsta
1 vanilkový pudink
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 vejce

Postup:
Do uvařeného pudinku přidáme vanilkový cukr a dáme vychladnout.

Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka (můžeme použít skleničku nebo hrníček). Pudink natíráme na jednu stranu koleček, která následně přeložíme. Okraje zamáčkneme vidličkou nebo mačkátkem, které je k dostání v obchodech. Šátečky následně potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme.

Troubu přitom nastavíme na 160 stupňů. Ve chvíli, kdy jsou šátečky do zlatova upečené vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.

Rychlá a dobrá pochoutka je na světě.