Malinový krémový dortMaliny vnímám jako typicky letní záležitost. Když se čerstvě otrhané červené plody strčí do pusy a vy cítíte na jazyku jejich lahodnou šťávu… Hmmm… To je to pravé food porno! A nebo máte raději maliny zpracované do podoby dezertu? Tak to vyzkoušejte tenhle malinový krémový dort a zažijete pořádný orgasmus!

Ingredience:

Těsto:
6 vajec
300 g (jemného) krupicového cukru
400 g másla
400 ml (polotučného) mléka
600 g hladké mouky
4 lžičky prášku do pečiva
2 špetky soli

+
25 g kvalitního kakaa

100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
malinová zavařenina na potření

Krém:
750 g mascarpone
300 g bílé čokolády, rozpuštěné
hrst rozmačkaných malin

Malinový krémový dort

Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.

Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut. Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.