DOMAINE DES DEUX RUISSEAUX CABERNET SAUVIGNON IGP 2015 0,75L 14%Cabernet Sauvignon. Jedna z nejrozšířenějších a nejpopulárnějších odrůd francouzského červeného vína. Provází ho typická tmavá granátová barva s mohutnou a dlouhotrvající černorybízovou vůní. Uznání si tato vína získala díky své jakosti a dlouholeté uchovatelnosti. Mimochodem, k příjemnému pití jsou tak po 4 letech, ale optimální chuti mohou dosáhnout klidně i po 10 letech! Abyste se v “těch cabernetech” vyznali, připravili jsme pro vás přehled těch nejlepších na českém trhu. A to i z pohledu cena/výkon.

 

Kde se vlastně Cabernet Sauvignon objevil?

Cabernet Sauvignon je prastará odrůda vína, která pochází z Francie. A to konkrétně z oblasti kolem města Bordeaux. Dlouho se soudilo, že ve tehdejší Francii byla pěstována již v období starověkého Říma. Nicméně, skutečnost je o něco prozaičtější. Cabernet Sauvignon vznikl pravděpodobně někdy v průběhu 17. století křížením odrůd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc.

 

Nejlepší vína Cabernet Sauvignon

Podobně, jako v našem žebříčku rumů, jsme se obětovali a dali pro vás dohromady pomyslný žebříček těchto červených vín. Brali jsme v potaz nejen chuť, ale samozřejmě i cenu – asi málokdo z vás by bylo ochotný platit tisíce až desetitisíce za archivní kousky. My jsme normální. A věříme, že vy také.

DOMAINE DES DEUX RUISSEAUX CABERNET SAUVIGNON IGP 2015 0,75L 14%Domaine des Deux Ruisseaux Cabernet Sauvignon IGP 2015 0,75l 14%

Tak tohle je lahoda! Ano, je to silnější víno (14%), ale ta chuť! Vaše chuťové buňky zažijí neuvěřitelnou slast s vůní třešní a višní. Samozřejmě, toto víno je první v seznamu a tak se stává naším vítězem! S tímto vínem neuděláte chybu. A za tu cenu… Prostě bomba!

Koupit Domaine des Deux Ruisseaux Cabernet Sauvignon IGP 2015 0,75l 14%

 

Štěpán Maňák Barrique Cabernet Sauvignon Výběr z hroznů 2015Štěpán Maňák Barrique Cabernet Sauvignon Výběr z hroznů 2015 0,75l 13,5%

Ano, i u nás se dá udělat skvělý Cabernet Sauvignon. Tento si vás získá svými inkoustovými odlesky v barvě, ale především pak intenzivní vůni s příměsí švestkových povidel, čokolády, čokoládových lanýžů a exotické skořice.

Koupit Štěpán Maňák Barrique Cabernet Sauvignon Výběr z hroznů 2015 0,75l 13,5%

 

Domaine Blomac Cabernet Sauvignon 2015Domaine Blomac Cabernet Sauvignon 2015 0,75l 12%

Tak toto je totální harmonie chuti a vůně. Aroma červeného a černého rybízu, třešní, koření, dřeva a… kůže! Krásně vyvážené a svěží víno se sametově jemnými tříslovinami. Domaine Blomac z roku 2015 je radost ochutnávat! A to i díky nižšímu obsahu alkoholu!

Koupit Domaine Blomac Cabernet Sauvignon 2015 0,75l 12%

 

Castellani Cabernet Sauvignon Terre SicilianeCastellani Cabernet Sauvignon Terre Siciliane IGT 2017 0,75l 13%

Zástupce italské produkce mezi jinak typickou francouzskou odrůdou červeného vína. A dostal se sem právem. Sicilské sluníčko prostě funguje, vinné révě svědčí a milovníci vína to moc dobře vědí.

Koupit Castellani Cabernet Sauvignon Terre Siciliane IGT 2017 0,75l 13%

 

Domaine des Deux Ruisseaux Cuveé GilbertDomaine des Deux Ruisseaux Cuveé Gilbert 2014 0,75l 13,5%

Toto není čistá Carbernet Sauvignon. Jedná se o cuvée s odrůdami Merlot a Syrah. Přesto se dostalo do našeho žebříčku. Samozřejmě, může za to jeho chuť. Toto plné, kulaté víno je doprovázeno vůní černého a červeného rybízu, lékořice a vyzrálého ovoce. Ti z vás, kteří mají rádi spíše těžší vína, zde rozhodně zajásají.

Koupit Domaine des Deux Ruisseaux Cuveé Gilbert 2014 0,75l 13,5%

 

Carl Jung Cabernet SauvignonCarl Jung Cabernet Sauvignon 0,75l 0,5%

Dlouho jsme váhali, zda do našeho přehledu nejlepších cabernetů zařadit i nealkoholickou variantu.

Znáte to. Jste v prima společnosti nebo máte chuť na sklenku červeného vína a přitom vás straší to, že budete za chvíli řídit. Toto nealkoholické víno z německého vinařství vás jistojistě zachrání! Mírně kořeněný buket s tóny bobulového ovoce a s vyšším obsahem tříslovin je jeho průvodním znakem.

Koupit Carl Jung Cabernet Sauvignon 0,75l 0,5%

 

cervena-vina-300x300-1493884153.jpg