Komu by se nesbíhaly sliny při pohledu na nádherný čokoládový dort?

Ingredience:
7 vajec
210 g krupicového cukru
50 g rostlinného tuku
130 g polohrubé mouky
30 g kakaa
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Krém:
250 ml šlehačky
50 g krupicového cukru
75 g kakaa
75 g čokolády na vaření
250 g másla

Postup:
Z bílků ušleháme sníh, opatrně do něj zašleháme cukr, vmícháme žloutky, změklý tuk, mouku a kakao. Těsto vlejeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme do růžova.

Mezitím si připravíme krém. Svaříme šlehačku s cukrem, přidáme kakao a rozlámanou čokoládu na vaření. Necháme vychladnout a potom opatrně vmícháme máslo.

Korpus 2x rozkrojíme a jednotlivé placky potřeme čokoládovým krémem. Sesadíme je dohromady a povrch i strany dortu ozdobíme silnější vrstvou zbylého krému.