Tuto lahodnou a šťavnatou buchtičku milují hlavně děti.

Ingredience:
150 g másla
200 g cukru písek (včetně 1 vanilinového cukru)
3 žloutky
3x 250 g tvarohu (nejlépe 3 vaničky)
100 g krupičky
1 prášek do pečiva
sníh ze 3 bílků
hrst namočených a osušených rozinek (není nezbytné)

Postup:
Ručním šlehačem utřeme máslo, cukr a žloutky, přidáme tvaroh a rozinky a vařečkou dobře promícháme, krupičku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme postupně do tvarohové směsi, nakonec utřeme sníh z bílků a překládáním opatrně vmícháme do směsi.

Rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (cca 22 x 30 cm, u plechu s nepřilnavou úpravou není nutné).

Pečeme na 170 až 180°C pomalu asi 1 hodinu, dokud není povrch zlatý.

Před vyklopením necháme vychladnout.