Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Červená čočka s rýží a houbami

30.01.2017 · Žádný komentář · Recepty

Červená čočka se hojně používá například při přípravě polévek. Ale báječně se hodí i do klasického hlavního jídla. Jako v tomto případě, kdy jí největší společníky dělají rýže a houby.

Ingredience:
200 g červené čočky
200 g rýže
50 g sušených hub
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
1 středně velká mrkev
150 g kadeřávku
1 l vývaru
1,5 dcl bílého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžička oleje
mletý pepř
kmín
sůl
nať petrželky

Postup:
Čočku a rýži přebereme a propláchneme. Sušené houby namočíme na půl hodiny do hrnku studené vody. Kostičky anglické slaniny rozpečeme na troše oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.

Pak přidáme překrájené houby, podusíme několik minut, přisypeme rýži, směs promícháme, okořeníme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.

Pak přidáme čočku a na kostičky a nudličky nakrájenou mrkev a necháme ještě 10 minut vařit. Přisypeme omytý nakrájený kadeřávek a podusíme dalších 5 minut, až se vývar vsákne.

Podáváme ozdobené petrželkou a polité omáčkou ušlehanou z jogurtu, soli, pepře, rozsekané petrželky a prolisovaného česneku.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist