Houbařské období je v plném proudu – pokud rádi chodíte do lesa a nacházíte, třeba se vám bude hodit dnešní recept na zelnou polévku s houbami.

Ingredience:
300 g kysaného zelí
40 g hub
600 g uzeného kolena
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžička papriky
sůl
kmín
bobkový list
5 kuliček pepře a nového koření
1 kelímek kysané smetany
hladká mouka

Postup:
Uzené koleno uvaříme do měkka a vyjmeme.
\r\nNa sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku a zalijeme uzeným vývarem. Do polévky přidáme kysané zelí, houby a koření v sítku. Vše vaříme dokud zelí nezměkne. Poté zalijeme kysanou smetanou, smíchanou s moukou. Necháme přejít varem, dochutíme a přidáme na kostičky nakrájené uzené koleno.

Podáváme s toastem.