Obejděte se bez piškotů a cholesterolových bomb a dopřejte si pro jednou lehký ovocný dezert.

Ingredience:
4 velká kyselejší jablka
80 g másla
150 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu
2 kousky skořice
1 l zmrzliny
ořechy v karamelu na ozdobu (není nutné)

Postup:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Ve velké hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Přiklopte a asi 5 minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte plně vystydnout. Odstraňte skořici.

Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.