Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Zlatá rýže

28.03.2017 · Žádný komentář · Jídlo

Půvab této úpravy rýže spočívá jednak v její snadné přípravě a jednak ve faktu, že takto upravenou rýži můžete jíst jako samostatné jídlo. Ocení ji jistě nejen vegetariáni.

Ingredience:
300 g rýže
190 g sterilovaných červených paprik ve sladkokyselém nálevu
1 nakrájená cibule
700 ml zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
špetka kurkumy nebo kari

Postup:
Troubu předehřejte na 190°C (elektrickou) nebo 170°C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchávejte, až se její zrnka obalí olejem. Rýži zalijte vývarem a přidejte papriky nakrájené na kostičky.

Hrnec přikrytý pokličkou vložte do předehřáté trouby a ponechte v ní 30 – 35 minut. Ve vypnuté troubě vydrží rýže ještě nejméně 15 minut teplá.

Před podáváním promíchejte.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist