Půvab této úpravy rýže spočívá jednak v její snadné přípravě a jednak ve faktu, že takto upravenou rýži můžete jíst jako samostatné jídlo. Ocení ji jistě nejen vegetariáni.

Ingredience:
300 g rýže
190 g sterilovaných červených paprik ve sladkokyselém nálevu
1 nakrájená cibule
700 ml zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
špetka kurkumy nebo kari

Postup:
Troubu předehřejte na 190°C (elektrickou) nebo 170°C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchávejte, až se její zrnka obalí olejem. Rýži zalijte vývarem a přidejte papriky nakrájené na kostičky.

Hrnec přikrytý pokličkou vložte do předehřáté trouby a ponechte v ní 30 – 35 minut. Ve vypnuté troubě vydrží rýže ještě nejméně 15 minut teplá.

Před podáváním promíchejte.