Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kokosové muffiny

04.12.2017 · Žádný komentář · Recepty

Kokosové muffinyMuffiny! Tyhle sladké košíčky potěšení prostě zbožňuju. Moje váha pak pláče, ale zastávám názor, že život má za něco stát a člověk by si měl dopřát trochu toho potěšení. O to radostněji se pak popere s věcmi, co zas tak potěšující nejsou. Avšak dost filozofování a raději se pusťme do pečení!


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:

Těsto:

3 vejce
150 g jemného krupicového cukru
200 g másla + na vymazání
150 ml kokosového mléka
50 ml mléka
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

+
30 g strouhaného kokosu + na vysypání formiček
asi 150 g ostružin

Drobenka:
100 g strouhaného kokosu
3 lžíce změklého másla
100 g krupicového cukru

Kokosové muffiny

V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte oba druhy studeného mléka, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě ostružin a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Troubu předehřejte na 180 °C. Důlky formy na muffiny (množství těsta vyjde na 12 muffin) nebo jednotlivé formičky vymazané máslem a vysypané strouhaným kokosem. Rozdělte do nich těsto tak, aby sahalo asi do dvou třetin jejich výšky. Muffiny posázejte ostružinami a posypte drobenkou, umíchanou z uvedených surovin. Pečte je asi 25 až 30 minut, až hezky zezlátnou a vyběhnou.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

Tagy: ·····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist