Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Linecké těsto na vánoční cukroví

09.12.2017 · Žádný komentář · Recepty

Linecké těstoLinecké cukroví je absolutní klasikou na českých vánočních stolech. Jeho příprava je přitom poměrně jednoduchá – stačí dodržovat základní poměr 7:14:21. Přeloženo do srozumitelného jazyka – 7 dkg cukru, 14 dkg tuku a 21 dkg mouky. Plus pár dalších ingrediencí :)

Ingredience:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
140 g másla
1 ks vanilkového cukru

Linecké těstoPostup:
Předem si připravíme máslo – vyndáme ho z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

Mouku a cukr prosijeme do mísy. Přidáme máslo a žloutky a rukama začneme těsto zpracovávat. Jakmile se ingredicen spojí, přendáme těsto na vál, kde pokračujeme v hnětení, dokud těsto nemá hladkou konzistenci. Pak ho zabalíme do igelity necháme zhruba 1,5 hodiny v lednici odležet.

Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme ho na 3 až 4 části. V následujícím kroku je důležité, aby zpracovávaná část těsta byla vždy dostatečně vychlazená. Z těsta vyválíme plát, který ale není moc tenký. Vezmeme do ruky formičky a z těsta vykrájíme cukroví. Zbylé těsto znovu zpracujeme do podoby pláty a opět vykrájíme formičkami.

Vykrájené cukroví pečeme cca 10 minut v troubě na 180°C.

Po upečení necháme cukroví několik dní v chladu a pak pomažeme rybízovou marmeládou.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist