Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Špenátový quiche

05.04.2018 · Žádný komentář · Recepty

špenátový quicheSlané koláče se v českých kuchyních objevily před několika lety a velmi rychle se tu zabydlely. Špenátový quiche patří mezi ty nejpopulárnější. Hodí se (a nejen on, ale i další quiche) k snídani, obědu, večeři i ke svačině v průběhu dne. Je to prostě takové univerzální jídlo pro celý den.

Ingredience:

Těsto:
1 velké nebo 2 malá vejce
100 g másla
75 ml (polotučného) mléka
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
malá špetka soli

Náplň:
6 vajec
100 g čerstvého listového špenátu
50 g parmazánu (jemně strouhaného)
sůl a pepř podle chuti

špenátový quiche

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Vlijte ho do vymazané koláčové formy o průměru 22 cm a pečte asi 20 minut, až těsto trochu vyběhne a zezlátne.

Na náplň si prošlehejte vejce s parmazánem, vmíchejte listy špenátu a přidejte sůl a pepř podle chuti. Upečený korpus zalijte náplní, vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nápň nezezlátne.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

Tagy: ·····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist