Bažanta si člověk nedává každý den. Ale proč to nezkusit? Zvlášť, když je právě teď zvěřinová sezona! Bažant na jablkách vám jistě zachutná.

Ingredience:
1 bažant
4 jablka
30 g másla
70 g slaniny
mletý černý pepř
2 cibule
3 bobkové listy
1 dl sladké smetany

Postup:
Očištěného bažanta opláchneme, na povrchu i uvnitř osolíme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Do bažanta vložíme máslo, jablka a zašijeme.

Opepříme, obalíme plátky slaniny, vložíme do pekáče prsy dolů, přidáme zbylá jablka, na kolečka nakrájenou cibuli, bobkové listy, podlijeme trochu vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení obracíme a podléváme.

Měkké maso odkryjeme, polijeme osolenou smetanou a dopečeme do červena.

Podáváme s vařenými brambory.