Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Bažant na jablkách

31.10.2018 · Žádný komentář · Recepty

Bažanta si člověk nedává každý den. Ale proč to nezkusit? Zvlášť, když je právě teď zvěřinová sezona! Bažant na jablkách vám jistě zachutná.

Ingredience:
1 bažant
4 jablka
30 g másla
70 g slaniny
mletý černý pepř
2 cibule
3 bobkové listy
1 dl sladké smetany

Postup:
Očištěného bažanta opláchneme, na povrchu i uvnitř osolíme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Do bažanta vložíme máslo, jablka a zašijeme.

Opepříme, obalíme plátky slaniny, vložíme do pekáče prsy dolů, přidáme zbylá jablka, na kolečka nakrájenou cibuli, bobkové listy, podlijeme trochu vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení obracíme a podléváme.

Měkké maso odkryjeme, polijeme osolenou smetanou a dopečeme do červena.

Podáváme s vařenými brambory.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist