Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Medovník

16.01.2019 · Žádný komentář · Recepty

Medovník je dnes již sladká klasika našich kuchyní. Je sice o něco pracnější, ale výsledek nemá daleko k chuťovému orgasmu!

Ingredience:
100 g másla
150 g krupicového cukru
5 lžic medu
2 lžíce polotučného mléka
1 vejce
1 lžička jedlé sody
450 g hladké mouky

Krém:
3 lžíce hladké mouky
200 g másla
150 g krupicového cukru
1 žloutek
200 ml polotučného mléka

Postup:
Všechny přísady, až na mouku, smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a vše pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence, než je majonéza.

Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.

Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm.

Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.

Příprava krému:
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme. Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, respektive do pokojové teploty.

Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty jinak by se krém srazil, s cukrem a žloutkem. Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme medovník.

Ozdobíme popraškem cukru a sezonním ovocem.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

jsem bubu

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist