Pro milovníky klasického steaku máme dnes připravený trochu jiný recept – steak ze sójového masa.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
4 sójové steaky
1,25 l kuřecího vývaru
50 g sójové sekané šunky
100 g uzeného eidamu
100 g eidamu
1 menší cibule
150 g mražené zeleniny s kukuřicí
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
tymián
pepř
sůl
olej
zelená cibulka

Postup:
Sójové steaky a sekanou šunku vaříme asi 15-20 minut v kuřecím vývaru. Necháme okapat a vymačkáme z nich přebytečný vývar.

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme sójovou šunku, znovu osmahneme, přidáme zeleninu, česnek, okořeníme a podusíme.

Směs naklademe na steaky opečené v oleji po obou stranách. Posypeme sýrem a zapečeme v troubě.

Nakonec posypeme drobně nasekanou zelenou natí cibulky a podáváme s rýží.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!