Sójové maso lze i míchat s klasickým masem – dnes se o tom přesvědčíme v receptu na výborný Vidovický guláš!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
100 g pikantních sójových kostek
2 kostky bujonu
1,5 l vody na základní úpravu kostek
200 g kuřecího nebo vepřového masa
1 cibule
100 g steril. leča
80 g steril. hrášku
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
2 stroužky česneku
olej
majoránka
drcený kmín
mletý pepř
sůl

Zálivka:
ve 2 dl vody rozmícháme 4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžičku škrobové moučky
1 lžičku cukru

Postup:
Kostky připravíme dle návodu na základního předpisu na obalu.

Na oleji mezitím osmahneme cibuli dozlatova, přidáme pokrájené kuřecí či vepřové maso a opečeme. Po chvíli přidáme sójové kostky, opepříme a pokračujeme v opékání. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme protlak, promícháme a krátce podusíme.

Přidáme rozetřený česnek, lečo a hrášek. Podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Dochutíme majoránkou.

Tip:
Takto připravený guláš můžeme podávat například s pečivem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!