Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.

Ingredience:
400 g plechovka velkých bílých fazolí (scezené a propláchnuté)
500 g malých pevných rajčat překrojených na půlky
2 menší cukety
nakrájené na kostičky
1 malá červená cibulka na jemno nakrájená
sůl
pepř
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu
sekaná petrželka nebo čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:
Fazole, rajčata, cuketu a cibulku vsypte do mísy a promíchejte s trochou soli a pepře. Když mísu přetáhnete fólií, můžete ji takto uchovat v chladu až do doby těsně před podáváním.

Citronovou šťávu, olej a kmín na zálivku prošlehejte. Poté promíchejte se zeleninou.

Salát ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned servírujte.