Tak toto je opravdu superrychlý recept na nevšední chuťový zážitek.

Ingredience:
400 g bramborových noků
5 jarních cibulek
100 g sýra s modrou plísní (nejlepší je italská gorgonzola)
250 g mascarpone
250 g čerstvého listového špenátu

Postup:
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej.

Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte se sýrovou směsí a podávejte.