Jednou z klasických úprav italských těstovin je jídlo nazvané Spaghetti alla carbonara.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
400 g špaget
150 g prorostlé slaniny
1 polévková lžíce olivového oleje
4 vejce
50 g strouhaného parmazánu
pepř
sůl
6 polévkových lžic sladké smetany
50 g másla

Postup:
Uvaříme špagety, na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme slaninu. Ušleháme vejce, smícháme s parmazánem, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu. Na pánvi rozpustíme máslo, nalijeme ušlehaná vejce a přidáme špagety se slaninou. Vezmeme si vidličku a špagety tak dlouho promícháváme, dokud nejsou vejce hotová.

Tip
Pít můžeme červené vínko.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!