Francouzský trh na Kampě 2019Ve dnech 10. – 14. července se pražské náměstí Na Kampě opět promění v klasickou francouzskou čtvrť. Na své si zde přijdou milovníci dobrého jídla, hudby i francouzské atmosféry. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečná vína, bohatý hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše na malebném náměstíčku u Karlova mostu.

Francouzský trh na Kampě 2019Letošní ročník nabídne ještě více vystavovatelů a specialit francouzské gastronomie. Návštěvníci se nově mohou těšit na nejrůznější druhy šumivého vína z Alsaska, Burgundska nebo Savojska. Poprvé se na trhu objeví i pekárna Nostress, která nadchne širokou nabídkou lahodných francouzských koláčů a křehkého pečiva. Cukrárna Milliéme představí slavné makrónky a tradiční tartaletky. Další novinkou je stánek Le Marché určený výhradně čerstvým ústřicím z Normandie či Bretaně.

Trhy se na Kampě konají již po dvanácté, což z nich dělá jeden z nejstarších gastronomický festivalů v Praze. Nejen na Kampě bude znát francouzská přítomnost, tento rok totiž slaví sté výročí francouzská ambasáda sídlící na Malé Straně, jen kousek od místa konání akce.

Francouzský trh na Kampě - makronky

„Trhy na Kampě zrají jako dobré víno a jejich pověst už přesahuje hranice České republiky. Již od ledna nám chodí dotazy z Německa, Rakouska, Itálie, Anglie nebo Ruska. Někteří pražští průvodci nás dokonce zahrnuli do svého programu! Těší mě, že jsou trhy na Kampě takto oblíbené a návštěvníci už vědí, že si zde užijí chvíle pohody a vychutnají si sklenku vína, sýry, uzeniny nebo nyní i ústřice,“ říká organizátor Thomas Bouton. Pořadatelé festivalu nevybírají žádné vstupné, veškerá konzumace se hradí u jednotlivých prodejců hotově nebo platební kartou.

Francouzský trh na Kampě - sýry

Francouzské trhy ale nejsou pouze o jídle. Dokonale uvolněnou atmosféru dokreslí každý den i hudební doprovod. Poprvé se představí mimo jiné i kvarteto Les Doigts Tordus z Auvergne nebo hudebníci Tria Romana Pokorného.

Francouzský trh na Kampě - vína

Program a kompletní seznam vystavovatelů naleznete na: http://www.francouzskytrh.cz/cs