Červená řepa není tou nejčastější zeleninou na našich stolech. Přesto bychom ji neměli míjet bez povšimnutí a alespoň jednou za čas ji přizvat k naší tabuli. A proč ne ve formě salátu?

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
500 g červené řepy
8 mladých nakládaných sleďů
1/2 salátové okurky
2 navinulá jablka
2 cibule
1 svazek kopru
1 citron
sůl
pepř
5 lžic olivového oleje
2 lžíce zakysané smetany

Postup:
Červenou řepu omyjeme a vaříme asi 40 minut ve vodě. Slijeme ji, zchladíme a nakrájíme na kostičky. Sledě necháme okapat a nakrájíme je na kousky velikosti sousta. Salátovou okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Kopr opereme a snítky otrháme. Pár si jich ponecháme na ozdobení.

V míse smícháme červenou řepu, sledě, okurku, jablka a kopr. Na zálivku z citronu vylisujeme šťávu a rozmícháme ji se solí, pepřem a olejem. Salát přelijeme a promícháme. Ozdobíme zakysanou smetanou a koprem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!