Výborný pokrm plný vitamínů. Vhodný pro chladné dny!

Ingredience:
500 g růžičkové kapusty
300 g vepřového masa na řízky
3 lžíce slunečnicového oleje
500 g vařených brambor
100 ml smetany
petrželka
čerstvě umletý pepř
sůl

Postup:
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, košťál nařízneme do křížku. Růžičky vaříme asi 7 minut. Mezitiím pod tekoucí vodou omyjeme maso, osušíme je, nakrájíme na kousky velikosti sousta a v rozpáleném oleji zhruba 5 minut zprudka opékáme. Poté maso vyjmeme.

Ve vypečeném tuku osmahneme nadrobno pokrájené brambory. Přidáme okapané kapustičky a opékáme dalších 5 minut. Nakonec přidáme maso, osolíme, opepříme a přelijeme smetanou.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!