Recept na těstoviny s cuketovou omáčkou udělá dobře nejen vašemu zdraví, ale i chuťovým buňkám.

Ingredience:
3 malé cukety
300 g pórku
3 stroužky česneku
350 g těstovin
1 lžička soli
1 lžíce panenského olivového oleje
100 ml zeleninového bujonu
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
3 lžíce smetany
3 lžičky mouky
3 lžičky loupaných dýňových semen

Postup:
Cukety omyjeme, podélně nakrájíme na čtvrtky a ty pak napříč na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu.

Mezitím v hrnci osmahneme na oleji cuketu, pórek a česnek. Přilijeme vývar, přdáme tymián a dusíme cca 5 minut, aby se zelenina nerozvařila.

Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme do omáčky a krátce povaříme.
\r\nTěstoviny na talíři přelijeme omáčkou a posypeme dýňovými semeny.