Váš portál do světa gastronomie

Jak vybrat to správné kuchyňské studio?

Novou kuchyň nekupuje člověk každý den. Vyplatí se být opatrný a zjistit si předem co nejvíce informací jak o samotné kuchyňské lince, tak i o kuchyňském studiu, kterému nakonec svoji objednávku svěříte. Pojďme si nyní projít ty nejzákladnější body, které byste neměli vynechat.

Šířka nabídky, design, cena
Trefit se do vkusu zákazníka je složité. Jistě znáte řčení o tisících chutí, které v případě zařizování kuchyní platí snad trojnásob. Vybírejte si tedy kuchyňské studio i podle toho, jak širokou nabídku sestav, případně jednotlivých komponentů mají k dispozici. Design a variabilita je to, co je pro většinu zákazníků na prvním místě. Až pak přichází na řadu cena a ta by měla být odpovídající nabídce kvality. Proto se vyplatí před finálním výběrem obejít více studií, ať máte aspoň zběžný přehled na jehož základě můžete srovnávat.

Návrh kuchyně
Máte aspoň přibližně vybráno? Pak můžete pokročit k návrhu kuchyně. Tytam jsou doby, kdy si zákazník vybíral novou kuchyň jen podle katalogu. Dnes již naprostá větina kuchyňských studií nabízí možnost vizualizace vybrané kuchyně na počítačovém modelu.Vy tak získáte poměrně jasnou představu o tom, jak bude kuchyně vypadat ještě předtím, než se do vašeho bytu nahrnou řemeslníci a vybranou kuchyň vám namontují. Odhalíte tak případné ergonometrické nevyváženosti či nelogičnosti jiného řádu.

Kuchyňské spotřebiče
Standardní nabídkou kuchyňských studií jsou montované spotřebiče. Zákazník tak může získat vybavení kuchyně v designu vybrané kuchyňské linky a ještě k tomu bez časově náročného obíhání obchodů či surfování po internetu. Občas ale nezaškodí si zkontrolovat zda akční cenová nabídka je opravdu akční a zda či se stejný spotřebič nedá na trhu pořídit levněji.

Dodací lhůty
Kuchyňské linky nejsou (zjednodušeně řečeno) rohlíky a tak si je asi zřídka odvezete rovnou ze studia nebo obchodu. Běžně se na kuchyňské linky čeká 4-6 týdnů. Staví a rekonstruuje se všude a tak není divu, že mnohá žádaná studia kapacitně nestíhají uspokojit poptávku. Pokud jste se již rozhodli, že chcete výrobky od konkrétního studia a jste spokojeni s přístupem jeho zaměstnanců k vám jakožto zákazníkovi, tak si na ně počkejte. Vyplatí se vám to!

Jak dlouho působí firma na trhu
Toto není obecné pravidlo, ale je dobré ho vzít v potaz, pokud na vás jednání zástupců firmy nepůsobí nejlepším dojmem. U nově vzniklého studia hrozí nebezpečí, že v případě, že se k zákazníkům obecně nechovají slušně, tak na trhu dlouho nevydrží a vy se pak v případě jakýchkoli problémů budete těžko dovolávat nápravy.

Pokud jste prošli celým nákupním procesem kuchyňské linky, montéři z dodavatelské firmy odešli a vše funguje tak, jak má, tak vám ve vašem novém kuchyňském království přejeme hodně zábavy. Vždyť od toho kuchyně máme, že?

1 komentář

  1. Pavla

    zrovna mám maraton po kuch. studiích za sebou a u mě vyhrála Koryna, sice ještě není namontovaná, ale zatím mám dobrý pocit. Co se týče ceny, v mém případě fólie, vyšla mě nejlevněji. Jen Lak má Koryna prý dražší, protože na to má subdodavatele. A co mám oposloucháno při maratónu, tak se kvalitou provedení firmy moc neroscházejí. Lamino, folie, masiv,lak, korpus .. musim doporučit a pozdravuji Korynu v Truhlářský, moc mi pomohli vybrat. Všem přeji šťastnou ruku při výběru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑