Ke správnému grilování nám nestačí pouze dobrý gril či krb, potraviny, místo ale i grilovaní náčiní. Na trhu je tolik možností z jakých vybírat ale musíme hledět na kvalitu – ta je na prvním místě. Spíše než plastu, bychom měli dát přednost náčiní z nerezu – to bývá opravdu kvalitní a vydrží několik sezón.

Kvalitní náčiní = příjemná práce pří grilování. U grilování je zapotřebí neustále hlídat správnou teplotu (i z hlediska bezpečnosti), aby se připravované pochutiny na grilu daly rychle obracet a vyjímat a mohly se tak hezky za tepla a čerstva dostat do hladových žaludků.

K udržení teploty a hlavně roztápění je zapotřebí rozdmýchávačů, dmýchačů, startérů (zapalovačů). Nástroje, které nám rozdmýchají uhlí a hlavně ulehčí práci.

ImageStartér – (od firmy Eva Solo) na první pohled obyčejná trubka s mřížkou. Na druhý pohled geniální vynález na podpalování uhlí. Napřed se novinami rozpálí oheň a až uhlíky zčervenají, přesypou se do grilu. Je vyroben z nerezu. Rukojeť je z izolačního materiálu pomůže jednoduché a bezpečné manipulaci. Je to opravdu šikovný pomocník.

Dále jistě oceníme praktický kufřík – viz obrázek nahoře, ve kterém najdeme téměř všechno grilovaní náčiní.

Grilovaní sada náčiní v hliníkovém kufříku – (firma Leopold) obsahuje 18 matných dílů: vidlice, kleště,obracečku, štětec, nůž, 4 grilovací jehly, 8 úchytek na kukuřici, čistící kartáč.

Toto veškeré náčiní můžeme samozřejmě koupit i samostatně ale dle mého názoru je lepší tento kufřík. Tato varianta  je praktická (náčiní je uložené a schované v kufříku např. před malými dětmi) a cenově výhodnější.

ImageCo bychom tedy rozhodně neměli při grilování postrádat?
– sada grilovacího náčiní
jehly na grilování
– bambusové špízy
– steakové příbory
– teflonové rukavice
– zástěra
– vpichovací teploměr (ukáže zda je maso správně propečené)
– kartáč na čištění grilu se škrabkou a brusnou plochou

V případě nádobí bych volila mezi papírovým a plastovým. Je dostání v široké nabídce takže si vybere opravdu každý.

Autorka: Petra Vrabcová