Chef Gurman březen 2010Pravidelně kupuji dva časopisy o vaření a jídle, které stojí za to číst. Jedním z nich je Apetit a tím druhým Chef Gurmán, který se v poslední době posunul na první místo mého pomyslného žebříčku. Rozhodl jsem se, že vám zde zkusím každý představit o čem je právě aktuální číslo obou měsíčníků. A jako první začínáme s Chef Grumánem na březen 2010.

Titulní stránka nás láká na 48 receptů navařených s láskou, větrníky lepší než z cukrárny, kompletní využití kuřete, na játrové knedlíčky a především na úsporné vaření aneb rodinné večeře za pár korun.

A začněme třeba hned těmi večeřemi. Je jich pět – jak se na běžný pracovní týden sluší a patří – a mezi nimi vévodí recept na noky s lososem a smetanovou omáčkou. Mezi vyvolenou pěticí receptů se objevují i ovocné koláčky z tvarového těsta – a zde si tedy neumím představit, jak jdou koláčky dohromady s večeří… Zvlášť, když třeba někdo chce i večeřet zdravě…

K dobru se mohou hodit nápady kuchyňské zpracování ovesných vloček. Ty mám osobně rád, chutnají mi a třeba karbanátek z vloček a kuskusu se dostal na seznam mých budoucích kuchařských výtvorů. Stejně tak i řezy z ovesných vloček s polevou ;)

Následuje gurmánský výlet na soutok Labe a Vltavy. Ano, do Mělníka. Gurmánský výlet znamená představení vybraných restaurací nebo prodejen nejrůznějších potravin z města. Nebojte se, na Billu nebo Penny opravdu nedojde :)

Co s ředkvičkami a ředkvemi se dozvíte na dalších stranách Chef Gurmánu.

A pak už dojde na čokoládový dort Michala Nikodema. Pro mě vypadá trochu náročně, takže narozdíl od vás pravděpodobně vynechám ;)

Následuje šest receptů na oběd do 30,- Kč za porci. To se hodí, že?

Kdo čte Chef Gurmán pravidelně ví, že v každém čísle dochází k souboji Jany Florentýny Zatloukalové s některým z vyhlášených kuchařů. Téma aktuálního souboje je “odpalované těsto”. Kdo si poradil lépe s přípravou větrníků?

Emanuele Ridi se stal miláčkem Čechů. Že nevíte, kdo to je? Tak si někdy pusťte jeho pořad “S Italem v kuchyni” a pochopíte. Proč ho zmiňuji? Inu, protože v tomto čísle časopisu Chef Gurman je s ním rozhovor. Než se v televizním programu dostane na jeho pořad, můžete si s ním seznámit aspoň takto.

Následuje již zmíněná část o tom, jak zpracovat kompletní kuře. A pak už poběžíme na party v asijském stylu. Trochu té exotiky na večírku, který pořádáte neuškodí, ne? A aspoň se dostanete z té klasické škatulky “dělačů jednohubek” ;)

No a to je skoro vše, pokud jde o nereklamní stránky. V závěru tohoto čísla se ještě podíváme do belgických měst Bruggy a Gent a je hotovo. Tedy, pokud si nechcete pročítat zmíněné reklamy.

Které recepty z tohoto čísla si určute vyberu?
– Karbanátek z kuskusu a ovesných vloček
– Pečené vepřové řízky s petrželkou a oříšky
– Noky s lososem a smetanovou omáčkou
– Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami
– Bramborový koláč se slaninou a koprem
– Řezy z ovesných vloček s polevou

A do čeho se v kuchyni pustíte vy?