Nakladatelství IKAR vydává v těchto dnech další zajímavou knihu – Zelenina na zahrádce a v kuchyni. Ta je, jak název vypovídá, určena pro ty kuchaře, kteří si rádi pěstují vlastní zeleninu. Ale nejen pro ně. Křest knihy spojený s autoramiádou autorů se koná v úterý 1. června 2010 v 16 hodin v Paláci knih Luxor, Václavské nám. 41, Praha 1 a vy jste srdečně zváni.
RNDr. Stanislav Peleška a Hana Sedláčková: Zelenina na zahrádce a v kuchyni (Ikar 2010)
50 druhů zeleniny a bylinek z naší zahrádky přímo na stůl z pera odborníků: jak je pěstovat, za jakých podmínek a mnoho konkrétních praktických rad pro každého zahrádkáře. Zelenina vhodná pro balkony a miniplochy. Jak tepelně zeleninu zpracovat a vybavení kuchyně nutné pro zpracování zeleniny. Bohatý receptář – od bazalky až po zelí: studené i teplé pokrmy, pomazánky, polévky, saláty, hlavní jídla vařená, dušená i zapečená.
Počet stran 184 + 32 barevných příloh, maloobchodní cena 259 Kč
O autorech:
RNDr. Stanislav Peleška je autor publikací o pěstování ovoce a zeleniny a stálý spolupracovník Českého rozhlasu, autor Poradny pro zahrádkáře.
Hana Sedláčková, pův. profesorka hotelové školy, je autorka učebnic o vaření pro studenty středních škol a mnoha kuchařských knih: Jogurtová kuchařka, 100 + 1 lahůdek studené kuchyně, Aglická kuchyně a další.
Knihu už mám doma a její recenze se zde objeví během několika málo dní. Pokud tedy nechcete kupovat neoblíbeného zajíce v pytli, počkejte na recenzi.
Zdravím,
v tomto odkazu na tuto knihu
http://www.celostnimedicina.cz/zelenine-zelenou.htm
se lze dočíst:
Zelenina jakéhokoliv druhu totiž bílkoviny neobsahuje – prosím o info, jak k tomu autor došel – všude jinde se lze dočíst, že zelenina bílkoviny obsahuje.
Děkuji
Paja: Zajímavý odkaz… Nevím, jestli autor knihy navštěvuje Novou kuchyni, ale pokud ano, jistě vám odpoví.