Nápoje pro imunitu - 100 koktejlů zdraví v jedné skleniciKniha Nápoje pro imunitu – 100 koktejlů pro zdraví, kterou připravilo nakladatelství IKAR, je určena pro ty, kteří to myslí vážně se zdravou výživou a buď už do svého jídelníčku začlenili nebo plánují začlenit ovocné koktejly. Pojďme se na obsah knihy podívat trochu víc z blízka.

Nápoje pro imunitu - 100 koktejlů zdraví v jedné skleniciÚvod knihy patří vysvětlení fungování imunitního systému lidského těla a popisu procesů vedoucích k očištění těla od nevítaných vetřelců jako jsou například volné radikály. Následuje kapitolka rozebírající různé živiny a jak nám pomáhají.

V podobném duchu se nesou i další stránky knihy, kde se již dostáváme k tomu, které potraviny nám konkrétně prospívají.

A pak už jdeme na koktejly! Konečně, co? ;)

Před samotnými recepty je přeci jen ještě trochu teorie – dozvíme se něco o historii ovocných koktejlů, jak si vybrat mixer, jak koktejly ozdobit a… A teď tedy už opravdu jsou na řadě recepty ;)

Těch je v knize Nápoje pro imunitu – 100 koktejlů pro zdraví – hádejte kolik? Ano, kdo tuší číslovku z názvu knihy, tak může číst dál :)

Koktejly v knize jsou nealkoholické. To může být možná pro některé z vás zklamání, ale nezapomeňte, že se bavíme o zdravé výživě.

Hlavním obsahem většiny koktejlů je ovoce. A to nejrůznější druhy – jablka, rajčata, banány, meruňky, kiwi, hroznové víno, mrkev, jahody… Dočkáte se ale i jogurtových variant. Většina koktejlů má za úkol kromě ochrany našeho zdraví i vedlejší účinek – a to zasytit. Což je celkem fajn kombinace, ne? ;)

Každý koktejl je popsán také z hlediska výživových hodnot a množství živin, které poskytuje. U koktejlů je uveden i tip pro ty, kterým může jeho složení prospět s ohledem na aktuální zdravotní problémy. Většina receptů na koktejly je doplněna celostránkovou fotografií výsledného nápoje.

Pokud to myslíte se svým zdravím vážně a nechcete pít jen čistou vodu (o škodlivosti pití slazených nápojů se tu snad bavit nemusíme), tak vám mohu knihu doporučit jakožto zdroj informací a inspirace. A až se někde potkáme, tak si třeba nějakým tím ovocným koktejlem přiťukneme ;)

Nápoje pro imunitu – 100 koktejlů pro zdraví
Autoři: Ellen Brownová, Karen Konopelski
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 208
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 133×235 mm, 420 g
Běžná cena: 299,- Kč (na Knižním webu za 284,- Kč)